Verborgen vacatures vinden in LinkedIn

Vacaturehouders/‘hiring managers’ en recruiters plaatsen de vacatures die zij hebben in hun eigen updates. Dit is voor hen een super manier om vacatures direct bij hun connecties onder de aandacht te komen, en snel en gratis.

Het is sinds enkele maanden mogelijk direct naar vacatures in updates te zoeken. Dit doe je met ‘Search Update’, als volgt: klik op het pijltje naast ‘People’ (rechtsboven in je scherm) en kies ‘Updates’. Vervolgens kies je bijvoorbeeld ‘vacature controller’.

Op 16 juli 2011 krijg ik dan tot en met mijn 3e graad connecties het volgende resultaat: 120 updates met een vacature voor controller en het profiel van degene ‘die erover gaat’!

Je hebt dus twee-in-een: de vacature en de contactpersoon. Het spreekt voor zich dat, als de vacature je aanspreekt, je meteen kunt reageren.

Je kunt degene ‘die erover gaat’ ook meteen als connectie uitnodigen. Zij zullen je zeker accepteren als je daar een persoonlijke toelichting bij geeft, bijvoorbeeld “Ik zie op je profiel dat je recruiter/werkzaam bent in mijn vakgebied. Graag nodig ik je uit als mijn contact, wellicht dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Dank je wel alvast. Met vriendelijke groet, Petra Uitgeest.”

Ook voor lager opgeleiden is dit een top tip omdat je met bijvoorbeeld ‘vacature monteur’ ook vacatures en degene die ze heeft geplaatst vindt. Kies je ‘vacature monteur’, dan krijg ik 161 resultaten.

‘Search Update’ is een uitmuntende extra manier om vacatures en de voor jou belangrijke ‘vacaturehouder’ te vinden op LinkedIn en om je zelf in beeld te brengen bij ‘degene die er over gaat’.

Bron: Solliciteren via LinkedIn, 6e druk juli 2011, Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg

Auteur: Aaltje Vincent

Bestseller auteur 80.000 verkocht. Ik deel over Jobmarketing 3.0, netwerken, LinkedIn én #solliciteren. Loopbaanpro CMI-C. Trainer & Spreker.

8 gedachten over “Verborgen vacatures vinden in LinkedIn”

  1. Dank voor het delen van deze nformatie. Daar kan ik de coachees die ik begeleid bij loopbaan en outplacement trajecten ook verder mee helpen.

    Groet, Mirjam Hooiveld

  2. Dank voor het delen van deze nformatie. Daar kan ik de coachees die ik begeleid bij loopbaan en outplacement trajecten ook verder mee helpen.

    Groet, Mirjam Hooiveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.