Recensies

Recensies van pers, lezers en deelnemers aan workshops

‘De zoektocht naar een (nieuwe) baan gaat steeds vaker over gevonden worden. Het boek Solliciteren via LinkedIn helpt je als geen ander om het maximale uit LinkedIn te halen en succesvol de volgende stap in je carrière te zetten.’
– Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux

‘Prettig als je geen fanatieke internetter bent en snel maximaal wilt profiteren van je online kennissen.’
VKbanen

“Solliciteren via LinkedIn is een enorm handzaam boekje. Het past erg goed in deze tijd en ik hoop en denk ook zeker dat het de employability van velen ten goede zal komen.”
Prof. dr. Beatrice I.J.M. van der Heijden, University of Twente Department HRM

“Het boekje bevat ontelbaar veel tips die je allemaal kunt meenemen als je overweegt om (via je LinkedIn netwerk) op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging of die droomfunctie. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het ultieme profiel creëert. Deze stappen kan je al lezend toepassen op je eigen profiel. Voor de personen die worden bestempeld als ‘ervaren gebruikers’ zijn er aparte tips.”
Marieke Drees, Student

“Gisteren in de trein je boek gelezen, en het vandaag meteen aan een cliënt aanbevolen. Plus zelf een aantal dingen uitgeprobeerd waarvan ik totaal niet wist dat het kon met LinkedIn. En dat dan weer aan de cliënt verteld. Lekker praktisch dus!”
Els Ackerman, loopbaancoach in Rotterdam en online voor Intermediair.nl

“Een handig startboek voor sollicitanten die nu willen beginnen met LinkedIn en behoefte hebben aan praktische tips omtrent het solliciteren via LinkedIn.”
Koen Roozen, Managing Consultant at De Wereld van Ikki

“De grootste winst kan men behalen door de tips over het zoeken naar mensen binnen bedrijven goed te lezen… In slechts enkele pagina’s word je wereldwijs gemaakt om deze (vaak verborgen) mogelijkheden uit te nutten. ”
Rob Schut, Consultant IT

“Ik heb erg genoten van het boek, een geweldig eyeopener op het gebied van werven en solliciteren. Ik vind het een absolute must voor onze studenten van de opleiding HRM en Toegepaste Psychologie en zal het boek dan ook actief promoten.”
Inge van der Putten, docent Fontys HRM & Toegepaste Psychologie

“Ondanks dat ik toch al heel wat met LinkedIn had gestoeid ontdekte ik toch nog heel wat nieuwe dingen. Een super leesbaar en overzichtelijk boekwerkje dat ik zeker zal adviseren aan mijn cliënten.”
Els Verheijen, Loopbaancoach, Maastricht Universitair Medisch Centrum

“Een boekje over LinkedIn roept verwachtingen op van praktische weetjes, kennis die u meteen kunt toepassen en illustraties bestaande uit screenshots en symbolen. Solliciteren via LinkedIn voldoet ruimschoots aan deze verwachtingen. Gelukkig geven Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg ook aan waarom u zaken op een bepaalde manier het beste aanpakt en geven ze ook algemene sollicitatietips.”
Nienke van Oeveren, Redacteur Managementboek.nl

“Dag Aaltje, Dank voor je boek, het ziet er goed uit, helder, compact en zeer bruikbaar.”
Jouke Post, docent Saxion Hogescholen/Proteus Leergang

“Solliciteren via LinkedIn vind ik een helder en praktisch werk geschikt voor de beginnende netwerker maar er staan ook zeker duidelijke tips in die voor een gevorderde LinkedIn-ner als ik nog heel goed te gebruiken zijn.”
Louisa Perreyn, Droomwerk Coaching en Advies

“Ik vind het een heel waardevol en interessant boek. En wat ik van Aaltje gewend ben: het is heel praktisch toepasbaar en functioneel. Heerlijk!”
Anneke Remme, Loopbaanadviseur ROC Midden Nederland

“Hartelijk dank voor de inspirerende presentatie vanavond over jullie nieuwe boek! Ik wist al redelijk veel van LinkedIn maar heb toch weer enige tips opgedaan en ga zeker het hoofdstuk ‘voor gevorderden’ lezen.”
Hiltje Karenbeld, loopbaanconsulent FNV Bondgenoten

“Ik ben erg enthousiast over het boek ”Solliciteren via LinkedIn”. Het neemt je stap voor stap mee onderweg naar jezelf beter presenteren en werk genereren. Praktisch toepasbaar en een duidelijke bron van anders kijken en omgaan met netwerken.”
Margreet Jonker, Helder loopbaanadvies

“Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg zijn beide professionals op hun vakgebieden: loopbaanbegeleiding en recruitment. Deze bundeling van krachten geeft een inkijk in beide werelden. Beste baanzoekende: maak daar profijt van!”
Jeanet Bathoorn, Trainer (lees de uitgebreide recensie hier)

“Heldere handleiding voor online netwerken naar werk! De vele praktische vragen die ik van deelnemers krijg over de werking van LinkedIn worden door Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg op heldere wijze beantwoord.”
Marc Teutelink, Loopbaanadviseur Leids Universitair Medisch Centrum

“De tips zijn overal in het boek duidelijk aangegeven, zodat je door middel van vluchtig doorbladeren snel met de verschillende onderdelen aan de slag kunt. Naast een verdiepingsslag voor de gebruiker, leveren de auteurs ook informatie en ideeën over andere sociale netwerken.”
Sandra Lubbers

Als je volledig geïnformeerd wilt zijn voordat je aan LinkedIn begint en je daar ook hulp bij wilt hebben vanaf het moment dat je je registreert (tot en met illustraties over hoe je dat doet), dan is dit boekje zeker geschikt. Sterker nog, het is bij uitstek geschreven voor diegenen die het wel zouden willen maar niet zo goed durven uit angst voor privacy. Dit boekje vertelt je dan precies wat je wel en niet moet doen.”
Henk Ritmeester, HR Professionals

“Het boek vormt een interessante weergave van de mogelijkheden van Linkedin, netwerken en het belang van personal branding. Ik zou daarom alleen al iedere professional dit boek adviseren.”
Niels Aarts, Sales and Marketing professional

“De auteurs brengen hun boodschap zonder meer overtuigend. Aan het einde van het boek ontstaat bij de lezer toch een soort schaamte over het niet gebruiken van een potentieel dat voor het oprapen ligt.”
Ronald Buitenhuis, Journalist (M&L)

“Het boekje bevat ontelbaar veel tips die je allemaal kunt meenemen als je overweegt om (via je LinkedIn netwerk) op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging of die droomfunctie.”
Jeroen Ankersmit

Er zijn meer handboeken over LinkedIn geschreven, maar Vincent en Valkenburg leggen uiterst begrijpelijk – soms zelfs te simpel – uit hoe LinkedIn werkt en wat de kracht van het systeem is.”
NRC Handelsblad, 11 Februari 2010

“Het boek Solliciteren via LinkedIn van Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg is terecht een populair boek en een must-have als je je (zakelijke) netwerken wilt uitbreiden en onderhouden. Het bijzondere van dit boek is dat het geschreven is door Aaltje Vincent, een van de meest vooraanstaande loopbaanbegeleiders van ons land en Jacco Valkenburg, een van de betere recruiters in Nederland. Het bundelen van hun krachten maakt het boek bijzonder sterk en uitstekend bruikbaar voor heel solliciterend/netwerkend Nederland.”
Marjo Brouns-Backhuis, Adviseur/coach voor (top)management

“Lees dit boekje en je bent weer helemaal bij in sollicitatieland anno 2011.”
Hannie van Dijk

“…buiten dat het een praktische handleiding is voor LinkedIn gebruik, maken de auteurs vooral duidelijk hoe je LinkedIn kunt gebruiken in de praktijk bij het zoeken naar vast werk of interim-klussen. Beide weten hoe de wereld van werving en selectie in elkaar zit en verweven dat in hun adviezen om LinkedIn maximaal te gebruiken. ”
Claudia Broeke, Organisatieadviseur

“Het boek is zeer actueel; het sluit aan op de meest moderne vorm van solliciteren, het vinden van werk en het traceren van de juiste persoon voor de juiste plek door online netwerkmethode. Helder en toegankelijk geschreven, overzichtelijk en van veel voorbeelden voorzien.”
Voorbeeldcurriculumvitae.nl

“Dacht ik best wat van LinkedIn te weten; ik heb van dit boekje toch nog veel geleerd. Helder geschreven, vol praktische tips die je helpen LinkedIn optimaal te gebruiken. Pluspunten: Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg.”
Caro (op Bol.com)

Een van de vele recensies op Bol.com:

Perfect sollicitatieboek bij zoektocht naar nieuwe baan