Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en een onafhankelijke recruitment consultant /ad-interimmanager. Sinds februari 2004, 9 maanden na lancering, werkt hij al met LinkedIn ter ondersteuning van recruitment projecten en om deze reden mag men met recht zeggen dat hij een guru is op dit vakgebied. Het eerste Nederlandstalig boek over LinkedIn komt ook uit zijn pen.

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van recruitment- en talentmanagement oplossingen staat Jacco Valkenburg internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties succesvol om meer uit hun personeelswerving te halen, van strategie tot realisatie, met minder moeite. Met Refer2 biedt hij –als een van de weinige echte referral recritment specialisten– advies, training en ondersteuning om van iedereen een recruiter te maken. Daarnaast is hij eigenaar en trainer bij Recruiter University.

In 2009 werd Jacco Valkenburg verkozen tot ‘Best Social Recruiter’, niet zozeer omdat hij alle trucjes van LinkedIn kende maar vooral omdat hij van iedereen een recruiter weet te maken binnen een organisatie (onder andere met behulp van de inzet van sociale media). Op het sociale media gebied wist hij een LinkedIn groep te creëren met meer dan 200.000 leden en op Twitter, via meerdere accounts, ruim 300.000 volgers te krijgen.

Jacco is auteur van meerdere succesvolle boeken zoals ‘Recruitment via LinkedIn’, ‘Recruitment via Sociale Media‘, “Recruitment 3.0‘ en co-auteur van de bestseller ‘Solliciteren via LinkedIn’, samen goed voor meer dan 30.000 verkochte exemplaren.


twitter_logo bird