Het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’ van Jacco Valkenburg en Aaltje Vincent (2009) is deze week in zesde druk verschenen. Fijn! We weten uit de reacties dat we velen inspireren, het boek wordt gekocht door ervaren en onervaren sollicitanten, veel geleend in de bibliotheken en door loopbaanprofessionals verstrekt aan hun cliënten.
De zesde druk is een geactualiseerd versie, met nieuwe afbeeldingen en vanzelfsprekend nieuwe cijfers, LinkedIn kent nu 2,5 miljoen gebruikers in Nederland, dat is bijna 30% van de werkende bevolking en vanzelfsprekend groeit het nog steeds hard.
Inhoudelijk zijn er twee extra onderdelen, ten eerste de ‘Search Update’ waarover vorige week een veel gelezen blog verscheen: Verborgen vacatures vinden in LinkedIn.
Het tweede nieuwe onderdeel is ‘Follow Company’. Er staan honderdduizenden profielen van bedrijven (Companies) op LinkedIn. Je vindt deze met ‘Search Companies’.
Op de Company-profielen vind je de medewerkers die al tot je netwerk behoren en zij via wie jij met hen in contact zou kunnen komen. Daarnaast vind je er onder andere:
• Een overzicht van nieuwe medewerkers en oud-medewerkers.
• Recente promoties binnen het bedrijf.
• Profielen van medewerkers die het meest gelezen worden op LinkedIn!
• Een lijst met bedrijven waar de meeste medewerkers hebben gewerkt voordat ze in dienst traden bij dit bedrijf of waar ze naar toe gaan als ze uit dienst treden bij dit bedrijf.
• Een overzicht van bedrijven waarmee de meeste medewerkers een connectie hebben.
• Vacatures vind je onder ‘Careers’ (mits het bedrijf voor deze service heeft betaald bij LinkedIn).
Recentelijk is het ook mogelijk om de door jou gewenste Companies te volgen, klik daarbij op ‘Follow Company’, rechtsboven bij het bedrijfsprofiel.
Het mooie hiervan is dat de recruiter van dat bedrijf kan zien wie met ‘Follow Company’ het bedrijf volgt. Je speelt jezelf dus enorm ‘in de kijker’ als je gebruik maakt van ‘Follow Company’, maak hier ten volle gebruik van !! Let op: doe dit dan ook pas als je profiel 100% is en geheel weergeeft waarvoor jij de oplossing bent.
Vervolgens word je op jouw homepage vanzelf geïnformeerd wie er nieuw werken, welke vacatures er zijn en andere belangrijke ontwikkelingen. De vacatures waar je op geattendeerd wordt zijn de vacatures die het bedrijf -tegen betaling- plaatst bij ‘Careers’/LinkedIn Jobs. Vacatures worden op deze manier direct en voor het bedrijf kosteloos bij geïnteresseerden onder de aandacht gebracht. Een dagelijks bezoek aan je homepage is dus ook een geweldige manier om automatisch op de hoogte te zijn van vacatures bij de bedrijven die jij volgt.
Bron: Solliciteren via LinkedIn, 6e druk juli 2011, Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg