Zeven redenen waarom LinkedIn voor nieuw werk onmisbaar is

1. Iedere selecteur gebruikt www.wieowie.nl om jou op het internet te bekijken en is dan erg blij om een 100% LinkedIn profiel, je openbare CV, van je aan te treffen, omdat je het zelf hebt gemaakt.

2. Netwerken is dé succesvolste manier om werk te vinden, met LinkedIn kun je jouw (real-life) netwerk fantastisch opbouwen en onderhouden (update!), daarbij horen ook de voor jouw vakgebied relevante recruiters.

3. Meer dan 2 miljoen mensen, 24% werkende bevolking, heeft een profiel op LinkedIn, recruiters zoeken op trefwoord de voor hen passende medewerkers, ook jou, snel en efficiënt.

4. Recruiters zijn actief in de voor hen relevante groepen, zij volgen daar de discussies en de actieve deelnemers en plaatsen daar tevens gratis vacatures direct in hun doelgroep onder ‘jobs’.

5. LinkedIn is onmisbaar voor het solliciteren, je kunt bedrijven waar jij wilt werken in kaart brengen met de relevante connecties om contact mee te leggen en je kunt deze bedrijven volgen om zo
up-to-date te blijven. Ook kun je je LinkedIn public profile op je gewone CV vermelden bij je personalia, met één muisklik kan men dan vanuit je CV naar je LinkedIn profiel.

6. Met een LinkedIn account en goed netwerk kun je de profielen van je netwerk- en sollicitatie gesprekspartners lezen en printen, een onmisbaar onderdeel van je voorbereiding.

7. Met LinkedIn Jobs (header) kun je vacatures vinden op het gehele internet, LinkedIn biedt je dan in één oogopslag ‘who can help you to get this job’, een betere introductie kun je niet hebben.

En last, but not least, voor werk zoeken via Twitter is een LinkedIn profiel, je online CV, ook onmisbaar!

Reacties van harte welkom. Ook als LinkedIn succesvol voor je heeft gewerkt via je netwerk of via recruiters.

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

3 gedachten aan “Zeven redenen waarom LinkedIn voor nieuw werk onmisbaar is”

  1. Ja ik onderschrijf het voorgaande helemaal. Bovendien kun je als werkzoekende of zzp-er je zelf ook op de voorgrond plaatsen. Bijvoorbeeld door je eigen Linkedin profiel zo in te richten dat je de kans vergroot door opdrachtgevers of recruiters gevonden te worden. Het leuke is dat als je dit goed doet al binnen een paar minuten resultaat ziet; je staat dan hoger op de pagina dan iemand die minder aandacht aan zijn/haar profiel heeft besteed. Binnen LinkedIn werkt het net zoals bij Google: degene die bovenaan staat binnen de zoekresultaten lijkt het meest interessant en wordt als eerste aangeclickt.

  2. Alle zeven redenen die hier benoemd staan waarom LinkedIn voor nieuw werk onmisbaar is, onderstreep ik helemaal. LinkedIn is voor mij als recruiter op dit moment de belangrijkste bron om aan kandidaten te komen voor vacatures die wij invullen voor onze opdrachtgevers. Dus als je gevonden wil worden via LinkedIn, houdt dan deze zeven redenen in je achterhoofd! Succes!
    Groet, Joëlle Souren

  3. Helemaal mee eens! Veel vacatures worden niet eens meer opengesteld, omdat deze al via het netwerk zijn ingevuld.

    Daarnaast biedt de standaardopmaak van LinkedIn steeds meer mogelijkheden om je te onderscheiden. Naast een pakkende headline, foto en summary kun je sinds kort bijvoorbeeld Publications of een Portfolio toevoegen. En vergeet niet je ‘standaard CV’ en contactgegevens toe te voegen, zodat recruiters direct contact met je op kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.