De 5 belangrijkste LinkedIn tips voor de werkzoeker

Over werk vinden via je (online) netwerk, en LinkedIn in het bijzonder, valt veel te vertellen. De belangrijkste 5 tips hebben we hier op een rijtje gezet voor je:

  1. Als je op zoek bent naar een andere baan en je wilt die ook via-via vinden moet als eerste zorgen dat je LinkedIn-profiel 100% compleet is met de juiste trefwoorden..
  2. Beschrijf kort waarvoor je inzetbaar bent (in je samenvatting) en presenteer jezelf als een oplossing voor een bepaald probleem.
  3. Breng de voor jou relevante arbeidsmarkt in kaart: als je weet bij wat voor soort organisatie je wilt werken, kun je opzoeken welke bedrijven in jouw regio actief zijn en op LinkedIn kijken of je iemand kent die bij een van die bedrijven werkt, of die iemand kent die je bij dat bedrijf kan introduceren.
  4. Het gaat er niet alleen om wie jij kent, maar ook wie jou kent. Leg connecties met zoveel mogelijk mensen die je kunnen helpen met je zoektocht en schroom niet om contact te leggen met personen buiten je eigen umfeld want die zijn mogelijk waardevoller dan de mensen die je al goed kent.
  5. Wees actief, elke dag 9 minuten, want bij netwerken horen acties als het doorgeven van informatie, ideeën en contacten van de ene persoon aan de andere en vervolgens aan nog meer mensen.

We zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen. Waar heb jij het meeste succes mee behaald? Deel je tips hier!

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Eén gedachte over “De 5 belangrijkste LinkedIn tips voor de werkzoeker”

  1. helamaal waar: netwerken! Zonder mijn LI netwerk had ik nooit die contactpersoon voor die vacature in die andere branche benaderd en vervolgens informeel gesproken. Wat weer tot mijn huidige (tijdelijke) baan leidde.
    Daarnaast heb ik veel gehad aan een LI workshop en vele tips van website Jan Vermeiren en Bert Verdonk. Boek over jobmarketing van Aaltje Vincent is ook aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.