LinkedIn lanceert de LinkedIn-app voor de iPad

Steeds meer LinkedIn-leden bezoeken het netwerk via mobiele applicaties, op dit moment geldt dit voor 22 procent. Hiermee is dit het snelst groeiende onderdeel van de consumentendiensten van LinkedIn. Bij het bouwen en vormgeven van de iPad-app is rekening gehouden met de manier waarop professionals hun iPad gebruiken, bijvoorbeeld als eReader.

Nieuwe functies van de app zijn:

  • ‘Calendar feature’: Geeft een informatief overzicht van alle mensen waarmee je die dag een meeting hebt en wat je over hen moet weten.
  • ‘News you can use’: Geeft actueel en relevant nieuws dat door contacten en branchegenoten gelezen en gedeeld wordt.
  • ‘Build your professional brand’: Hiermee kun je eenvoudig in contact komen met vakgenoten en jouw ervaringen delen.

Ariel Eckstein, Managing Director LinkedIn EMEA, vertelt: ”We merken dat steeds meer professionals LinkedIn onderweg gebruiken. Om hierop in te spelen hebben we de iPad-app ontwikkeld, hiermee willen we professionals helpen om slimme zakelijke beslissingen te nemen en om bijvoorbeeld beter voorbereid te zijn op afspraken.”

De LinkedIn iPad-app is gratis en vanaf vandaag te downloaden in de US App Store: Get the iPad app now (op dit moment alleen beschikbaar in het Engels). Er is tevens een web-app met dezelfde functionaliteit beschikbaar: tablet.linkedin.com

 

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.