Solliciteren via LinkedIn best verkochte sollicitatieboek 2010 in Nederland!

In oktober 2009 verscheen Solliciteren via LinkedIn geschreven door Aaltje Vincent, senior-loopbaan professional /jobmarketeer en Jacco Valkenburg, international recruitment consultant en pionier in het werven via LinkedIn.

In de categorie ‘management literatuur’ hebben we daarmee in 2010 de zeer respectabele zestiende plaats in Nederland behaald. In de categorie ‘solliciteren’ zijn we het best verkochte boek. Inmiddels is er ook een internationale editie verschenen; Career Management via LinkedIn.

De eerste recensies waren lovend, waaronder:

‘De auteurs brengen hun boodschap zonder meer overtuigend. Aan het einde van het boek ontstaat bij de lezer toch een soort schaamte over het niet gebruiken van een potentieel dat voor het oprapen ligt.’ M&L, managementboek.nl.

‘Er zijn meer handboeken over LinkedIn geschreven, maar Vincent en Valkenburg leggen uiterst begrijpelijk […] uit hoe LinkedIn werkt en wat de kracht van te systeem is’ NRC Handelsblad.

Het boek vond zowel online als offline goed zijn weg naar de lezers verdeeld naar de volgende verkoopkanalen:

  • 33 % online (managementboek.nl en bol.com)
  • 33 % via alle Selexyz boekwinkels in heel Nederland
  • 19 % via de overige boekhandels
  • 15 % direct vanaf de uitgever met inkoopkorting bij aanschaf van grote aantallen.

Om in beeld te komen voor nieuw werk draait het om gevonden worden voor werk en om vacatures vinden. Jacco en ik zijn zeer verheugd over het feit dat zoveel lezers LinkedIn nu gebruiken om gevonden te worden voor werk via hun netwerk of doordat recruiters hen nu op trefwoord weten te vinden. Ook weten lezers nu waar zij in groepen vacatures kunnen vinden in de voor hen onmisbare groepen, in de updates van de voor hen relevante recruiters en met Jobs/SimplyHired.

LinkedIn is een investering in de rest van ieders werkleven!, men zal immers nog vaak nieuw werk gaan zoeken.

En last-but-not-least is Aaltje ook zeer verheugd van lezers te horen dat Solliciteren via LinkedIn vaak in ‘duo’ wordt aangeschaft met haar eerste succesvolle boek ‘Jobmarketing, Werk vinden, zo pak je het aan’. Dit boek staat op nummer 4 van de best verkochte sollicitatieboeken in 2010 in NL.

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.