Nieuwe 10e druk van ‘Solliciteren via LinkedIn’ nu verkrijgbaar

Het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’ verscheen in 2009 en kent sindsdien een oplage van ruim 19.000 ! exemplaren. Het is sinds publicatie het best verkochte sollicitatieboek van Nederland, en daarmee een ongekende bestseller. De actuele 10e druk is zojuist van de drukpersen gerold. Daar zijn wij, de auteurs Aaltje Vincent, loopbaanprofessional, en Jacco Valkenburg, recruitment architect, natuurlijk heel blij mee! Van vele lezers horen wij dat zij het boek ook uitlenen aan andere werkzoekers. Het is fijn om te weten dat we hiermee heel veel werkzoekenden op weg helpen met het vinden van passend werk of interessante opdrachten. Voor deze vele succesverhalen die we horen uit de praktijk doen we het uiteindelijk.

Wat is nieuw in de 10e druk?

In deze tiende editie zijn kleine wijzingen doorgevoerd. Veelal betreft hier om mogelijkheden die niet meer, of anders, worden aangeboden door LinkedIn. Met het schrappen hiervan werkt LinkedIn aan de gebruiksvriendelijkheid, zodat iedereen er snel en intuïtief mee aan de slag kan. Soms verdwijnt er hierdoor mooie en zeer waardevolle functionaliteit, zoals LinkedIn Signal – het zoeken in updates is zomer 2013 vervallen, en dat is zeer spijtig. LinkedIn oogt nu nog overzichtelijker en rustiger. Ons boek is iedere druk weer geactualiseerd en zo ook deze tiende druk najaar 2013. Zodat je snel met LinkedIn aan de slag kunt en het effectief voor je kan laten werken!

LinkedIn groei 2009 – 2013

LinkedIn is in vier jaar tijd een toonaangevend en onmisbaar zakelijke netwerk geworden. Voorjaar 2013 werd het kantelpunt bereikt dat meer dan 50% van de werkende bevolking er gebruikt van maakt om zichzelf te profielen, te netwerken en vakkennis te delen. Om dat duidelijk maken hebben we voor deze 10e editie enkele Nederlandse cijfers op een rijtje gezet.

LinkedIn juli 2009

  • 1.182.911 profielen
  • 61% man versus 39% vrouw (bron STIR april 2009)
  • 19.170 bedrijven waarvan 14.584 met hoofdkantoor in Nederland
  • 189 betaalde advertenties voor vacatures
  • 11.524 Nederlandstalige groepen. In december 2008 waren het er ruim 2400.

LinkedIn november 2013

  • 4.248.628 profielen, een groei van 360%
  • 58% man versus 42% vrouw (bron Quantcast)
  • 118.728 Nederlandse bedrijven met een Company Profile, een groei van 619 %.
  • 5.716 betaalde advertenties voor vacatures, nu de #1 vacaturebank voor werkgevers
  • 78.435 Nederlandstalige groepen, een groei van 680 %.
Aantal bezoekers per maand in Nederland
Aantal unieke bezoekers per maand uit Nederland op LinkedIn.com

De 10e editie van het boek is nu verkrijgbaar in de betere boekhandel of online te bestellen via onder andere Managementboek.nl. Het is tevens als eBook (of iBook in de iTunes Store) te koop!

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.