LinkedIn verlaagt leeftijdsgrens naar 16 en legt meer focus op studenten

LinkedIn introduceert Universiteitspagina’s. Met deze nieuwe dienst, ook beschikbaar in het Nederlands, wil LinkedIn scholieren en studenten helpen in hun zoektocht naar een passende onderwijsinstelling of studie.

De keuze voor een onderwijsinstelling is voor velen een zeer belangrijke belissing. Vandaag introduceert LinkedIn Universiteitspagina’s. Met deze nieuwe dienst, ook beschikbaar in het Nederlands, wil LinkedIn scholieren en studenten helpen in hun zoektocht naar een passende onderwijsinstelling of studie.

LinkedIn University Pages

De LinkedIn Universiteitspagina’s maken het mogelijk om uit te zoeken wat de verschillende onderwijsinstellingen allemaal te bieden hebben, om discussies aan te gaan met studenten, alumni ’s of medewerkers en om toegang te krijgen tot relevante informatie van scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen.

De opties die deze dienst biedt kunnen van grote waarde zijn voor studenten die een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding. Daarom verlaagt LinkedIn met ingang van 12 september de minimumleeftijd om je aan te melden als lid bij LinkedIn in Nederland naar 16 jaar (was 18 jaar). Hierdoor kunnen scholieren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zich al in een vroeg stadium optimaal oriënteren op alle beschikbare onderwijsinstellingen wereldwijd. Ook kunnen ze ontdekken welk onderwijstraject de beste mogelijkheden biedt om hun carrièredoelstellingen te realiseren.

Vanaf vandaag zijn 200 Universiteitspagina’s uit alle delen van de wereld te raadplegen, waaronder die van INSEAD, New York University en de Universiteit van Californië in San Diego. De komende weken zullen duizenden andere onderwijsinstellingen toegang krijgen tot hun Universiteitspagina’s.

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.