Nieuw: LinkedIn profiel, de wijzigingen!

Ben je onlangs nog op LinkedIn geweest? Dan heb je vast gezien dat de lay-out van je profielpagina veranderd is.

De werkbalk bovenin blijft nu vaststaan als je scrollt, de achtergrond is wat donkerder en het geheel oogt rustiger. Maar daarbij is het niet gebleven.

Wat verandert er?

Er zij een paar wijzigingen die vooral het bovenste deel van je profiel betreffen. Zo is je profielfoto een stuk groter. Zorg er dus voor dat je een foto uploadt die de hele ruimte in beslag kan nemen. De technische eisen daarbij zijn: JPG, GIF of PNG files, 4MB maximum en pixel size 80 x 80 minimum en 500 x 500 maximum.

Daarnaast wordt de informatie over je werkverleden en opleidingen een heel stuk korter. Ook voor je persoonlijke gegevens en social media koppelingen is een andere plek gevonden. Pas wanneer je het Contact menu openklapt, zie je deze informatie.

Als er profielen in meerdere talen zijn aangemaakt, kun je eenvoudig met een button onder de profielfoto het gewenste profiel kiezen.

Samenvatting

De belangrijkste consequentie van deze wijzigingen is de ruimte die de samenvatting (summary) inneemt. Deze is prominenter in beeld omdat hij nu bovenaan je profielpagina staat en er is relatief meer ruimte voor gekomen in vergelijking met de andere onderdelen. Maak hier gebruik van door een goede beschrijving te geven van je kwaliteiten, (gewenste) werkzaamheden en ervaring. Wanneer je werk zoekt, is de samenvatting bij uitstek de plek om te tonen wie je bent en wat je kunt.

Het zijn de eerste cruciale seconden waarmee je de aandacht pakt!

Een paar concrete tips:

  1. Geef in korte zinnen aan welke oplossing jij bent voor welk probleem: de elevator-pitch.
  2. Voor welk werk ben je inzetbaar; kies waar je echt goed in bent en waar je energie van krijgt.
  3. De rode draad van je werkervaring waardoor de volgende stap ‘logisch’ is.
  4. Een korte toelichting op je carrièreswitch of nieuwe stap.
  5. Geef aan of je nieuw werk zoekt en of je benaderd wilt worden..

Ook kun je in de samenvatting je specialiteiten (specialties) kwijt. Focus op specifieke kennis en werkervaring, maar ook je netwerk, publicaties en bijzondere prestaties.

In dit korte filmpje zie je de veranderingen toegelicht:

Auteur: Aaltje Vincent

Bestseller auteur 80.000 verkocht. Ik deel over Jobmarketing 3.0, netwerken, LinkedIn én #solliciteren. Loopbaanpro CMI-C. Trainer & Spreker.

2 gedachten aan “Nieuw: LinkedIn profiel, de wijzigingen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.