LinkedIn Status Updates zijn weer terug

LinkedIn Status Updates zijn weer terug op profielen. Deze optie is wel verborgen dus beschrijven we hier waar je deze activiteiten kunt vinden en bekijken.

LinkedIn UpdatesWe vonden het een groot gemis dat we iemands activiteit, kleine status updates, op LinkedIn niet meer konden zien. Hierdoor miste je interessante berichten die iemand deelde als je niet dagelijks inlogde en op je startpagina (Home) keek. En dat doen niet veel gebruikers, de gemiddelde bezoeker komt slechts 4,3 keer per maand kijken.

Alleen via mobiele App van LinkedIn was het nog mogelijk om iemands status updates te zien. Deze omslachtige manier hoeft gelukkig niet meer want het is nu weer mogelijk om iemands recente activiteit te bekijken als je op je desktop werkt. Maar, deze optie is wel verborgen dus tonen we je hier het stappenplan.

LinkedIn Status Updates bekijken

Een stappenplan:

Stap 1) Open het LinkedIn profiel van het desbetreffende lid.

Gebruik hiervoor je desktop computer. De mobiele versie en apps tonen andere informatie of hebben andere functionaliteit.

Stap 2) Klik op, of surf naar de drop-down button (naast de 2 buttons in de header).

LinkedIn Update activiteiten

PS. Welke buttons je ziet is helemaal afhankelijk van je taalinstellingen en je relatie tot diegene. Hierboven zie je het profiel van Aaltje Vincent als je een eerstegraads connectie bent van haar, de Engelstalige interface gebruikt, en een professioneel Recruiter account hebt.

Stap 3) Klik op ‘Recente activiteit weergeven’ (Engels: View recent activity).

De meest recente activiteit van het lid is zichtbaar in chronologisch volgorde, de nieuwste status updates staan bovenaan:

LinkedIn recente activiteiten

Als je verder naar beneden scrollt worden oudere activiteiten, ofwel jouw status updates, getoond.

Let op: status updates kun je alleen op deze manier bekijken als de persoon in jouw (eerste tot derde) graadsnetwerk zit!

Tip: gebruik het LinkedIn publicatieplatform om permanent blog-artikelen (Posts) zichtbaar te maken op je profiel!

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.