LinkedIn Status Updates niet langer zichtbaar op je profiel

Om een betere LinkedIn ervaring te bouwen verwijdert LinkedIn de activiteitenfeed van het LinkedIn profiel per direct. Lees onze tips!

Het viel ons op dat Status Updates niet meer zichtbaar waren op LinkedIn profielen. Inmiddels hebben we dit officieel bevestigd gekregen van LinkedIn Benelux:

“In het kader van onze voortdurende inspanningen om een betere LinkedIn ervaring te bouwen verwijdert LinkedIn de activiteitenfeed van het LinkedIn profiel.  We weten dat sommige leden graag de mogelijkheid hebben om hun recente activiteiten te tonen op hun profiel dus we onderzoeken nieuwe manieren om dit mogelijk maken. In de tussentijd kunnen leden hun recente activiteiten zien door te klikken op ‘uw updates’ vanaf de LinkedIn homepage.”

Nader onderzoek leert ons ook dat LinkedIn Helpcenter (Engelstalig) op 16 december 2013 een aanpassing heeft gemaakt in de uitleg over deze functionaliteit. Als je nu een update deelt, en de zichtbaarheid is ingesteld op Iedereen, word de update alleen weergegeven:

  • Op de homepagina van je eerstegraads connecties
  • Op de homepagina van je tweede- en derdegraads connecties als deze opnieuw worden gedeeld, worden becommentarieerd of als interessant worden gemarkeerd
  • Op LinkedIn Today

Dus niet meer in de activiteitenfeed op je profielpagina! Dat vinden we heel jammer omdat dit een mooie plek was om nieuws of vacatures te delen. Blijkbaar werd het door het overgrote deel van de gebruikers niet gebruikt, of werd het door recruiters (te) veel gebruikt om gratis vacatures zichtbaar te delen.

LinkedIn Status Update

Onze tip: gebruik de kopregel, direct onder jouw naam, en je samenvatting actiever om nieuws te melden, over wat je doet in je werk of wat je bezighoudt.

Overigens, als de zichtbaarheid is ingesteld op Uw connecties, kan je update worden weergegeven op de homepagina van je eerstegraads connecties

In het gedeelte Profiel van je pagina Instellingen kun je selecteren wie je activiteitenfeed ziet.

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

2 gedachten aan “LinkedIn Status Updates niet langer zichtbaar op je profiel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.