LinkedIn 2.0: jouw vakmanschap in een oogopslag

Voor het veroveren van nieuw werk, is het doel van je LinkedIn profiel oproepen “Die wil ik spreken!” Daarvoor moet je in luttele seconden overkomen als de juiste vakman of vakvrouw.

Voor het veroveren van nieuw werk, is het doel van je LinkedIn profiel oproepen “Die wil ik spreken!” Daarvoor moet je in luttele seconden overkomen als de juiste vakman of vakvrouw.

LinkedIn biedt je daartoe nu nog meer visuele mogelijkheden met het nieuwe profiel!

  • De eerste indruk is seconden werk!
  • De update is weer terug waar die hoort, meteen onder ‘de eerste indruk’.
  • Aanbevelingen zijn nog opvallender met de foto van degene die jou aanbeveelt.
  • Vaardigheden en endorsements.
  • Je netwerk is visueel gemaakt, in een oogopslag is nu te zien.hoe je bent ingevoerd in je vak!
  • Artikelen, presentaties, filmpjes, creatieve cv’s zijn nu prominent toe te voegen aan alle onderdelen van je profiel!

De eerste indruk.

De eerste indruk van jou wordt gevormd door je foto, kopregel en je werkervaring en opleiding.

LinkedIn nieuwe profiel nl

Zorg dat deze leidt tot nog meer over jou willen weten en door-scrollen naar onderen!

Update

Daaronder staat nu de update, die laat zien waar jij nu mee bezig bent op LinkedIn. Je nieuwe contacten, je reactie op berichten van anderen, je nieuwe connecties en update van je profiel. En de berichten (update) waar je zelf over hebt nagedacht, bijvoorbeeld dat je nu beschikbaar bent voor nieuw werk. Mooi in het oog springend voor je vakcollega’s en zij die hen werven & selecteren.LinkedIn activiteit 2012

Let op: De kracht van deze update is dat deze meteen zichtbaar is bij je profiel. Als je andere activiteit op LinkedIn onderneemt schuift ie naar onderen en dat is jammer. Je kunt er daarom voor kiezen om bijvoorbeeld eens per week je nieuwe connecties te accepteren.

Aanbevelingen

Aanbevelingen, cruciaal, want die worden gelezen en hoog gewaardeerd, springen nog meer in het oog. Degene die deze geeft staat met foto en functietitel nu pontificaal vermeld! Doe er je voordeel mee. Vraag erom, persoonlijk en bespreek samen welk aspect van je vakmanschap je belicht wilt zien.

LinkedIn aanbeveling

Vaardigheden en endorsements

Vaardigheden (Skills) zijn sinds voorjaar 2012 een geweldig nieuw onderdeel van je profiel. Bepaal waarop jij gevonden wilt worden, zij wegen mee als men je vakmanschap zoekt op LinkedIn. Drie vaardigheden zijn noodzakelijk voor een 100% profiel. Vanzelfsprekend beschik jij over veel meer vaardigheden. Benoem ze, allemaal!

Vaardigheden van anderen kun je ook bevestigen (endorsen). Wat geldt voor bijna alles op LinkedIn is dat je zelf de volledige controle hebt wat en wie er getoond wordt, hoewel dit soms alleen achteraf kan. Deze ‘endorsements’ verrijken je profiel maar wegen nog niet mee in zoekresultaten. Wil je hier meer over weten lees dan hier verder.

LinkedIn endorsements 2012

Je netwerk visueel

Je netwerk is nu visueel gemaakt. Het is dus slim om ook hier te laten zien dat je een stevig netwerk hebt in je vakgebied.

LinkedIn netwerk visueel

Alle onderdelen van je profiel visueel ondersteunen!

De aparte LinkedIn applicaties zoals Slideshare, WordPress, Events, zijn verdwenen. Gelukkig maar want dit was niet eenvoudig en had zijn beperkingen. Nu kun je alle onderdelen in je profiel met visuele inhoud stevig ondersteunen en worden er meer dan 100 media ondersteund (klik hier voor de volledige lijst).

LinkedIn Rich Media invoegen

  • Onder ‘profiel bewerken’ kun je klikken op de pen en je de tekst bewerken.
  • Klik op het vierkantje en je kunt artikelen, presentaties, filmpjes, creatieve cv’s en dergelijke toevoegen. Als de infomatie ergens op het www staat kun je het toevoegen bij je samenvatting en al je werkervaring en opleidingen. Grijp je kans om je hiermee opvallend te onderscheiden!

LinkedIn visueel werkervaring

  • Met de verticale pijl kun je de onderdelen in jouw profiel naar eigen wens verplaatsen. Bijvoorbeeld je Diploma’s/certificaten naar boven schuiven.
  • Sta stil bij alle onderdelen die LinkedIn je aanbeveelt, om deze ten volle te benutten om eruit te springen en te bereiken “Die wil ik spreken!”.

LinkedIn aanbevolen onderdelen

Contact informatie

Naast de applicaties is het onderdeel met contactgegevens verdwenen. Dat wil zeggen dat men niet meer kan zien of je openstaat voor een andere baan (Carriereperspectieven of Career Opportunities). Je contactgegevens zoals email en telefoonnummer zijn nu alleen zichtbaar voor je eerstegraadsconnecties.

Het is daarom aan te raden om je contactgevens nu in de samenvatting te zetten. Als je contactgegevens ergens op een website staan kun je ook een link naar deze website toevoegen met je naam erbij. Zo sla je twee vliegen in een klap; je derdegraads-netwerkconnecties (of hoger) zien je volledige naam en kunnen je eenvoudig blijven bereiken.

LinkedIn Contact Info 2012

Een andere aanpassing die LinkedIn onlangs heeft gedaan is de zichtbaarheid van het volledige profiel beperken tot jouw netwerk (derdegraads en groepen). Je derdegraads connecties zien bovendien alleen je voornaam en de eerste letter van je achternaam. Het is nog belangrijker geworden om een groot netwerk op te bouwen!

Auteur: Aaltje Vincent

Bestseller auteur 80.000 verkocht. Ik deel over Jobmarketing 3.0, netwerken, LinkedIn én #solliciteren. Loopbaanpro CMI-C. Trainer & Spreker.

5 gedachten aan “LinkedIn 2.0: jouw vakmanschap in een oogopslag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.