Eenvoudig mensen die je kent toevoegen op LinkedIn

LinkedIn heeft recent de lay-out veranderd van enkele pagina’s waarmee eenvoudig nieuwe connecties toegevoegd kunnen worden.

Voormalige klas- of studiegenoten

Bereikbaar via het topmenu Contacten of https://www.linkedin.com/college/alumni een fraai visualisatie van de klas-of studiegenoten waarmee je gelijktijdig (af)studeerde.

Collega’s

Via topmenu Contacten – Connecties toevoegen of de link https://www.linkedin.com/people/reconnect?posId=0 kun je met een druk op de knop een connecte maken met (ex-)collega’s.

Mensen die u misschien kent

Via topmenu Contacten – Connecties toevoegen of de link https://www.linkedin.com/people/pymk?trk=frontier-tabs_connections-new_pymk een lijst met namen waarmee je gezamenlijke connecties deelt of die je emailadres hebben geïmporteerd in LinkedIn.

Vergeet ook niet de mogelijkheid om je contacten in een adresboek (zoals Outlook, Mail, Hotmail, Gmail) te importeren en uit te nodigen via topmenu Contacten – Connecties toevoegen of https://www.linkedin.com/fetch/importAndInvite?trk=tab_cn. Hiermee kun je in een keer vele, maximaal drieduizend, verzoeken tot connectie versturen. Natuurlijk altijd met een persoonlijke tekst in de uitnodiging (als dat mogelijk is want via de mobiele apps gaat dat helaas niet dus probeer dat te vermijden).

Zo vind je nog sneller mensen die je kent, vergroot je je netwerk en de kans op nieuwe werk of opdrachten.

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.