Jobmarketing Update Conferentie 2010 – Een verslag

De ca. 70 deelnemers waren het erover eens de Jobmarketing Update Conferentie op 15 oktober in Zaltbommel was prikkelend en inspirerend. Met name de uitspraak ‘wanneer komt er een Funda voor de arbeidsmarkt’ en de stelling dat je via Twitter werkt kunt vinden bracht de zaal in beweging.

Tijdens de conferentie, georganiseerd door Aaltje Vincent, spraken Rikke Wivel, marketingdirecteur van Monsterboard Benelux, Geert-Jan Waasdorp, uitgever van Werf& en Fiona Stoop op Twitter bekend als WerkCoach. Jacco Valkenburg begeleidde de vragenronde. Deze week zullen we elke dag een samenvatting publiceren op dit blog. Bij deze alvast een sneak preview van de onderwerpen die aan bod komen!

Welke typen werkzoekenden op de huidige arbeidsmarkt

Monsterboard heeft onderzoek gedaan naar de wensen en het gedrag van werkzoekenden. Wivel constateerde dat er vier typen werkzoekenden zijn die ieder een eigen soort ondersteuning nodig hebben. Zij gaf heldere tips voor werkzoekenden en werkgevers voor een beter gebruik van vacaturesites.

Veranderingen in personeelswerving

Waasdorp onderzoekt trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hij is overtuigd van een mismatch tussen vraag en aanbod. Internet wordt vaker ingezet, maar daarmee wordt de arbeidsmarkt steeds intransparanter. Hij ziet een verarming van recruitment, enerzijds omdat er minder geld beschikbaar komt, maar wel resultaten verwacht worden. Anderzijds omdat recruiters nalaten zich te blijven verdiepen in hun vakgebied.

Werk vinden via Twitter

Volgens Stoop kun je Twitter inzetten om een nieuwe baan te vinden. In de zaal zaten weinig Twitteraars, dus uitleg was wel nodig. De aarzeling om te gaan twitteren lijkt veel op de aarzeling die er 10 jaar geleden was om het internet op te gaan. Dezelfde argumenten worden gebruikt: ‘wat heb ik eraan’, ‘wat moet ik met al die informatie’, ‘dan ben ik zichtbaar voor de hele wereld’. Stoop brengt zomer 2011 een boek uit over werk vinden via Twitter.

Achtergrond sprekers
1. Rikke Wivel, Director of Marketing – Monsterboard Benelux.
2. Geert-Jan Waasdorp, mede-uitgever/redactie van Werf& (vakblad voor recruiters), oprichter van Intelligence Group, onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, werving en recruitment.
3. Fiona Stoop, eigenaar Pintapeople, loopbaancoaching en HRM advies, werkt nu aan manuscript ‘Werk zoeken via Twitter’, fervent twitteraar onder @WerkCoach.
4. Jacco Valkenburg, international recruitment consultant (IPRC / Recruit2), trainer, auteur ‘Recruitment via LinkedIn’, coauteur ‘Solliciteren via LinkedIn’ en ‘Careermanagement via LinkedIn’.

Het complete verslag van de bijeenkomst is ook beschikbaar als PDF-witboek via https://www.aaltjevincent.nl/conferentie.htm

Auteur: Aaltje Vincent

Bestseller auteur 80.000 verkocht. Ik deel over Jobmarketing 3.0, netwerken, LinkedIn én #solliciteren. Loopbaanpro CMI-C. Trainer & Spreker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.