Hoe ziet Google jouw LinkedIn profiel?

Wist je dat Google, en andere zoekmachines, jouw LinkedIn profiel anders zien dan de gebruikers van de site?

Wellicht dat je wel eens aan de instellingen hebt gesleuteld wat wel / niet openbaar getoond wordt via Edit Your Public Profile. Onderstaande screenshot toont je wat de opties zijn op deze pagina om de openbare instellingen aan te passen:

Openbaar LinkedIn profiel

Hier kun je per onderdeel instellen wat zoekmachines zien. Zie de opties aan de rechterkant onder de sectie Customize Your Public Profile. Ook kun je hier de publieke URL aanpassen (zoals nl.linkedin.com/in/jacco/) en Profiel badges aanmaken voor je email-handtekening en je website.

Vervolgens kun je de proef op de som nemen met webtools als Snapito.com en, met behulp van de publieke URL van je LinkedIn profiel, een screenshot maken van je COMPLETE pagina en op je Pinterest pagina zetten. Zie bijvoorbeeld mijn LinkedIn profiel op Pinterest https://pinterest.com/pin/91479436153622779/.

Dit is overigens identiek aan wat bezoekers zien als ze niet zijn ingelogd op LinkedIn.com of geen account hebben! Niet onbelangrijk dus om hier aandacht aan te besteden voor een optimale vindbaarheid en zichtbaarheid.

Auteur: Jacco Valkenburg

Een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur, waaronder Recruitment 3.0. Met zijn bedrijf Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Maersk, Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University.

7 gedachten aan “Hoe ziet Google jouw LinkedIn profiel?”

   1. Hallo Jacco,

    Het is mij te doen om het voor elkaar te krijgen zoals het in jouw bericht stond, dus je hele linkedin profiel vindbaar in Pinterest.

 1. Hai Bert,

  Ik heet geen Jacco maar kan je wel helpen.

  De basis is dat je een account hebt bij LinkedIn en bij Pinterest.

  Je start met LinkedIn. Ga naar je profielpagina en kopieer je publieke profiel link (links naast contact info).
  Surf vervolgens naar https://pinstamatic.com/#website en plak in het tekstveld de door jou gekopieerde link.
  Klik op Preview om te checken of het klopt.
  Klik vervolgens op Pin.
  Selecteer je board en wijzig eventueel de beschrijving.

  Zelf heb ik gekozen voor een secret board.

  De pin laat goed zien hoe Google mijn profiel ziet. Ik vind het gaaf.

  Jacco, dank voor deze tip van je!

  Groet,
  Ingeborg

 2. Ik heb een account aangemaakt maar krijg niets te zien zodra ik op google onder mijn naam zoek. Welke handeling moet ik nog meer uitvoeren wil ik linkedin te zien krijgen onder mijn naam

  1. @Maria Het kan weken, zo niet maanden, duren voordat Google je LinkedIn profiel indexeert. Je kunt dit versnellen door actief je netwerk te vergroten, te reageren op openbare berichten (op LinkedIn.com), en te linken vanuit andere websites of social media naar je Linkedin profiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.