#1 positie ‘bekeken’ binnen jouw LinkedIn netwerk, dit kun je ermee!

Wereldwijd wordt ‘Wie heeft mij bekeken?’ in Nederland het meest gebruikt. We zijn een nieuwsgierig volk! Nu kun je ook zien hoe jij scoort ten opzicht van anderen.

Wereldwijd wordt ‘Wie heeft mij bekeken?’ in Nederland het meest gebruikt. We zijn een nieuwsgierig volk!

Het is voor werkzoekers cruciaal om iedere dag te kijken wie jou heeft bekeken. Stel dat je door een recruiter of HRM’er bent bekeken, dan kijk je natuurlijk meteen op zijn of haar profiel, je pakt de telefoon een berichtje en je vraagt wat de aanleiding was en je geeft enthousiast persoonlijk toelichting op je profiel.

Als je nieuw werk wilt, en wie wil dat nu niet nu of later in je loopbaan, bouw je aan een netwerk van vakcollega’s, immers zij zijn als eerste op de hoogte dat er een nieuwe collega nodig is. En online kun je via je Startpagina (Home), het kloppend hart van LinkedIn, het contact met hen prima onderhouden door middel van je eigen updates te plaatsen en te reageren op hun updates. Daarnaast raden wij aan om op LinkedIn ook met de leidinggevenden en de HRM’ers, recruiters, intercedenten en consultants binnen je vak een connectie te leggen.

Dat samen maakt dat je slim gebruik kunt maken van een nieuw onderdeel van LinkedIn, de ‘How you rank’ tool. Te bereiken via Profile – Who’s viewed your profile (tweede tab).*

LinkedIn How You Rank

Wat kun je hiermee als werkzoekende? Een aantal dingen:

  • Zien of jij, in jouw zorgvuldig opgebouwde vakgenoten netwerk, veel bekeken wordt, of juist niet…en dan is er werk aan de winkel!
  • Zien wie er nog meer veel bekeken worden, en concluderen wat doen zij anders dan ik, zodat zij meer bekeken worden?
  • Zien welke suggesties LinkedIn jou geeft om meer bekeken te worden, zoals je Samenvatting verbeteren, een vaardigheid toevoegen of je aansluiten bij een groep.
  • Interne sollicitant: hiermee kun je zien hoe jouw profiel wordt bekeken binnen je werkgever ten opzichte van je collega’s!
  • Net afgestudeerde sollicitant: hiermee kun jij zien hoe je staat te midden van je mede-afgestudeerden.

Tip: Met het nieuwe LinkedIn Premium Spotlight account krijg je tevens suggesties voor trefwoorden in je samenvatting.

Hoe je ervoor zorgt dat je profiel beter zichtbaar en vindbaar wordt op LinkedIn leggen we zeer uitgebreid uit in ons boek. Deze nieuwe functionaliteit helpt je uitstekend om een nulmeting te doen en te monitoren hoe hoog, letterlijk en figuurlijk, je profiel scoort op LinkedIn! Doe er je voordeel mee.

*Je ziet het (nu nog alleen) als je taal op ‘English’ staat. Staat jouw LinkedIn gebruikers taal op Nederlands, dan is dit onderaan zo omgezet naar English bij Taal:

LinkedIn taal instelling

Auteur: Aaltje Vincent

Bestseller auteur 80.000 verkocht. Ik deel over Jobmarketing 3.0, netwerken, LinkedIn én #solliciteren. Loopbaanpro CMI-C. Trainer & Spreker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.